raya??

No comments :
wink wink.rasenye dh lbih seminggu ni aku xpost entry kan3? aku dok sebok edit blog je memanjang.HAHA~ back to title. wow,pejam celik pejam celik.hari ni dh hari ke-20 ramadhan kite berpuasa.rase cm sekejap j.so,tnggl lagi 10 hari n then raya.tpi sebelum tu,kita haruslah buat amal ibadat tambah2 lagi 10 malam yang terakhir.korg tau kan apa yg berlaku pada 10mlm terakhir ni kan? malam lailatul-qadar.YA ALLAH~ besar ganjarannya.oleh itu,rajin-rajinkan lah diri anda untuk solat terawih ye. nnti sekolah aku akan mengadakan majlis tadarus dan buka puasa bersama-sama.aku n the gang of couse la masuk tadarus.cuak,LOL. semangatnya aku nak
raya.lagu kat blog aku pon dh berkumandang lagu raya ni.nak duti raya.haha
ok,tu j daaaa.



wth

No comments :


yeah! header dh bertukar.I cookies stand for blog cookies.ngeh3 sebenarnye xde idea ni.
aku akhirnye dh berjaya buat heder ada hover.aku mmg dh lame nk buat tpi xberkesempatan.aku ad la jgk ikut tuorial bloggies2 pasal header hover tuh.tpi xmnjadi.aku pon ap lagi,try2 la code smua tu.akhirnye brjaya jgk.mmg kene pndai maen2 ngn kode tu la.bru ley brhasil.haha k daaaa


edit gambar

No comments :
slm.hye guys.hari ni aku ada la edit sikit2 gmbar.aku just guna sofware [photoscape].lebih senang.hehe nk tngok hasilnye? jom3
ok,ni gmbr yg belum diedit.kire natural beauty gitu.haha


akhirnye,selepas di licinkan skin nye! tadaaaa

ad perbezaan kan3?hoho

the end.

how to make our eyes become bigger ^^

No comments :

hye korg.heee hari ni aku rase cm nak buat tutorial jeh.tpi untuk edit gambar lah.seperti korg tau,gmbar ni mcm2 bleh kita edit.aku selalunya edit kat sofware gimp2 ngn photoscape .so today,i want to teach u how to make our eyes become bigger?tngok entri cm best j.ilmu ni pon aku dapat dri rakan blogger aku jugak.tapi,tuto ni hanye untuk sape yg ad gimp 2.kalo ad photoshop pon bleh tpi lain la plak tutonye.sbb aku xdownload photoshop.heee

first,bkk gimp2.then click File n open folder.cari gambar untok diedit.
nnti die akn tros kluar pic cm ni kat bwh ni.
second,click Filters>Click Distorts>then Click Iwarp pulak.
tngok gmbr bwh.
click untuk tumbesaran.


lps click Iwarp tu,die akn kluar satu tab cam kat bwh ni.so,korg edit2 la sndiri.


hasilnye:

aku trpaksa change warna kat gmbr after tu.hehe nnti tuan punye gmbar ni marah.hehe

p/s: aku nak makan nasi/aku nak makan nasik
kwn aku ckp kalo aku sebut nasi,cm prkataan baku.btoi ke?? heeee

happy birthday fara leona

No comments :
hye u olls..?? hehe hari ni merupakan hari jadi kwn I .ala,yg relationship aku tuh.heeeeee nama die Fara Leona.eh silap2,tu nama glamour die(cm artis plak).nama sebenar die Farah Farhana BT.Arbain.nseb bek ad blog.bleh la aku wish kt sini.sape nk tau perangai die cm ne? angkat kaki! haha die ni kat skola suka cari gado.die jadi taiko.die suke blasah I.April Fool! mne ade la.aku sbenarnye xtau lgi perangai die cm ne.hee ap punye relationship lah aku ni.aku start kenal die since form 1 but x rapat sngat.kwn cmtu j.n the this year bru r rapat.haha



so,di kesempatan ini aku nk ucapkan happy birtday to u.semoga,dilimpahi rezeki yg melimpah ruah.don'noty2.blaja rjin2,kate na jadi doktor kn?? tingkat kan lagi effort.but,the most important is jgn lupa solat.tnpa iringan doa ,walau berapa bnyak pon kite usaha,ia xkan jadi.

aku tau suara aku merdu,so aku n 'kugiran'aku akn nyanyikan birthday song tok kau.hehe



so sweet........
hehe daaaaaaa


ahmad luthfi

No comments :
wahh! skang ni dunia dah digemparkan dgn para2 vlogging yg terhebat.eceh2.ayat loga je. tpi,dlm bnyak2 list,I lbh suke vlog ahmad luthfi.awwww so cute. dia ni dikenali sebagai MatLuthfi90 .Dia asal Sungai Petani, Kedah. Sekolah Menengah Kebangsaan Kota Kuala Muda, 2003-2005. Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Kubang Pasu, 2006-2007. Sekarang study kat Curtin University dan menetap kat Perth, Australia. SEMua video die best2 n klakar. jom terjah! zassssssss



dah tengok?? Fara Leona dh tngok? hoho amboi,tulis entry pasal I ye?? xpe2 ade ubi ade batas ade hari cek balas.bila tiba hari raye,cek mntk maaf la balek.hoho

n one more.video ni lawak doo.tngok3



gila klakar lah.video ni dia ambil dari filem kl gangter.so funy.iklan vitagen
daa

entry campor

No comments :


Amazing-exam-laughs11_large

hye korang.mnggu depan dah mula start ujian selaras dua.hope dapat buat yang terbaik.HAHA disebabkan kerajinan yg melampau aku suda selesai study sejarah.ade ke mak aku cabar aku dapat 100 untuk test ni.heee boley ke?? tak nak aku dapat full marks.nnti tiba-tiba result down plak untuk exam akhir tahun ni.but, i will try to do the best la.for my mom.heee

masok hari ni dah hari ke enam kita semua berpuasa.terasa sekejap je.pejam celik pejam celik tiba2 dah raya.hehe xsabarnye.dah beli baju raya?? ala,relaks r,lambat lgi pon.

ha ni dia.perbualan antara aku nga relationship aku nih. si gadis Fara Leona.hoho but,i'm not a lesbian ok.my friend lah.heeeee

oit Fara,dh la xdtg ari jumaat.sdih3.aku ngan lily je.asik gelak j.rugi ekau xde.xley na join skaki.hehe xpe2.ko rndu ngan ilmu aku j rupenye.tau la aku ade ilmu silat n taekwando.tali pinggang hitam.eceh3. betol ke fara ? pernah ke aku masok silat n teakwan.heeeeee dlm mimpi je lah. taekwando tu penah cm penah.kawan sporting aku ajar time form 3.Kauthar abdul halim tu la.budak comot.haha

k daaaaaaa

test

No comments :
entri di pagi subuh.heee ohmygod! next week ad test exam for bulan 7.*buat muka tekejut sat.ad dlm 3more days tok baca buku.hehe naseb baek sej.dh study.ala,lgipon msok bab 4 n bab 5 j.next,going to study maths n follow by other subj.i hope it's not difficult to get as much A in my test.ye la kan,kalo da test pon xley kutip bnyak A inikan plak exam akhir tahun.Hanya tuhan saje yg tau.but now,i hav a big big problems in sub.physics.susah la physics..kene bnyak pikir sbb dlm kahidupan kita sedikit sebanyak ad kaitan dgn mr.physics tanpa kita sedari.seperti,epal yg jatuh ke tanah cause by graviti,inertia yg selau dok kete kemalangan tu.haha dh2 la tuh.i hav to rush now.i'm going to scholl.Daaaaaaaaaa

second Ramadhan

No comments :

selamat berpuasa, selamat ramadhan, gambar selamat berpuasa, selamat menyambut ramadhan


alhamduliallah,hari ni dh msuk hari ke-dua umat islam berpuasa.syukur ke hadrat illahi kerana masih memberi kita peluang untuk bersama-sama mengerjakan ibadah puasa bagi tahun ini.dengan diserikan lagi pada malamnya, untuk kita semua menunaikan solat terawih.Masjid kat kawasan rumah aku,selalunya hanya buat sebanyak 8kali dan 3rakaat untuk solat witir.seboleh-bolehnya sepanjang bulan ramadhan ni,tingkatkanlah amalan kita ye.seperti juga sekolah aku,aktiviti tadarus al-quran akan diakan sepanjang bulan ramadhan ini.semua pelajar kelas aku mengambil bahagian dalam tadarus ni.setiap pagi,kami tidak akan turun ke perhimpunan tetapi terus menuju ke jalan yang luruh(eh3,surau sekolah daaaa).almost every day .aku dan Fara dalam satu kumpulan yg sama dan ad beberapa org lagi.hehe
8/8/2010,bermulalah ujian untuk bulan 7.harap-harap,aku dapat membuatnya dengan baik.tambah lagi,minggu ni merupakan peperiksaan percubaan untuk form 3.so,aku doakan korg wat the best lah.heeee